19 juni 2024
hoogslaper

Dit is waarom je een hoogslaper in je kamer wil

Hoogslapers zijn voor kinderkamers, toch? Dat is hoe de meeste mensen denken. Gek, want hoogslapers kunnen op veel meer plekken terecht dan alleen kinderkamers. Wel zien we ze het vaakst voorkomen in kamers die voor de kids bedoeld zijn. Maar verdiep je ook eens in de mogelijkheden van een hoogslaper voor andere kamers in je huis. Het zal je verbazen hoe praktisch het kan zijn.

Verschillende afmetingen

Ruimte besparen dankzij de hoogslaper

De beste plek voor een hoogslaper is in een kleine kamer met hoge plafonds. Het is namelijk een goede manier om ruimte te besparen in je kamer. Een hoogslaper is natuurlijk een extra hoog bed en in de meeste gevallen betekent dit dat je er onder kunt zitten en misschien ook rechtop kunt staan, wat best handig is. Je wil dus vooral een hoogslaper in een ruimte waar je elke vierkante meter optimaal wil gebruiken. Plaats een sofa of bureau eronder voor extra zitruimte. Het is daarom dat hoogslapers ook heel populair zijn: ze zijn perfect voor studentenkamers.

Voor iedereen

Op studentenkamers

Veel mensen hebben een hoogslaper dus om ruimte over te houden. Het is een investering, maar dan heb je ook wat. Studentenkamers zijn doorgaans erg klein. Toch willen studenten zoveel mogelijk in die kamer zetten omdat ze graag zelfstandig wonen. Dus dan is een hoogslaper een mooie manier om extra ruimte te creëren. Daaronder kun je dan een bureau zetten maar ook een eettafeltje voor als je mensen over de vloer krijgt. Als je gewoon een kleine logeerkamer hebt, kan een hoogslaper ook heel fijn zijn.