19 juni 2024
seniorenwoning

Een huis met een rijke uitstraling

Zou jij graag in een notariswoning willen wonen? Dit kun je doen met een beetje hulp.
Eerst zullen jouw wensen en eisen naar voren komen. Vervolgens zal er worden gekeken naar wat er mogelijk is en zal er een eerste ontwerp komen.
Uiteraard heeft een notariswoning bepaalde kenmerken, dus deze kenmerken zullen ook zoveel mogelijk naar voren worden gebracht. Een notariswoning wordt bijvoorbeeld vaak in  een klassieke bouwstijl gemaakt.
Door traditioneel te bouwen en aan de slag te gaan met prefab onderdelen uit eigen productiehal, zal er snel kunnen worden gebouwd en wordt er een ideale prijs samengesteld.

De kosten gaan berekenen

Nu is het natuurlijk wel handig om te weten hoeveel de notariswoning dan uiteindelijk zou gaan kosten. De prijs van woning zal van meerdere factoren afhangen.
Zo heb je uiteraard wel verschillende groottes in notariswoningen, waar de prijs in verschilt. Ook het aantal kamers kan de prijs doen veranderen.
Nadat deze factoren zijn bekeken, zal er een basismodel voor jou kunnen worden vastgesteld. De huis bouwen kosten zullen tijdens de samenwerking duidelijk worden weergeven, om zo duidelijk mogelijk hierover te zijn.

Een huis met een rijke uitstraling

Een notariswoning heeft wat weg van een herenhuis, maar bevat één verdieping in plaats van twee. Op de begane grond zul je een slaapkamer en een badkamer tegenkomen.
Hiernaast is symmetrie heel belangrijk, staat de lange zijde van het huis naar de weg toe, heb je een opvallende entree en een stolpkap.

Je zult bij elke notariswoning een rijk uitstraling zien. Dit kun je merken aan een klassieke deuromlijsting, luiken, siermetselwerk, en koperen hemelwaterafvoerbuizen.
De goot hoort vaak stevig aangezet te zijn en geeft de grens aan tussen de gevel en de kap.
De notariswoningen vind je vaak in dorpen of in grote steden.