19 juni 2024
balkonhekken-op-maat

Een veilige omgeving voor baby’s en kinderen

Als je een baby krijgt moet je heel veel dingen nagaan. Allereerst moet je kijken of je appartement wel baby-proof is. Dit betekent dat je alle hoeken moet checken of je baby je ergens aan kan stoten, alle losse dingetjes moet checken of je baby die niet kan doorslikken en erin stikken en alle mogelijke plekken moet checken waar je baby kan vallen. Is het hekwerk balkon bijvoorbeeld hoog genoeg dat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan? Zijn de planten op je balkon stevig genoeg dat de baby de pot niet om kan duwen en zich dan bezeren aan de scherven?

Je moet aan veel zaken denken

Dit baby-proofen is een extra reden dat een baby ontzettend veel energie kost. Het is niet alleen zo dat je met een pasgeboren baby weinig slaapt en veel herrie aan je kop hebt, maar je bent constant bezig met je zorgen te maken en overal op te letten. Zodra je baby richting de deur kruipt denk je: ‘Zit die extra balustrade balkon wel goed vast? Ligt er iets daar op de grond wat hij in zijn mond kan stoppen? Is er iets waar hij tegenaan kan botsen? Als hij daar gaat huilen, hoort de buurt het dan heel erg?’. Zo ben je constant energie aan het kwijtraken.

Alles voor het goede doel

Echter zet je deze energie waarschijnlijk met liefde voor je baby in. Je hoeft dat niet eens te betwijfelen, het gaat automatisch. Alle moeite die je ergens insteekt is namelijk betekenisvol, want het dient allemaal de baby. En als deze baby dan moet lachen of vol interesse iets bekijkt, dan kan je hart niet anders dan glunderen om de lieve onschuld van een schattig kindje. Baby’s geven dan ook ontzettend veel plezier. En dus doen alle vermoeide ouders toch netjes het baby-proofen van hun appartement en gaan ze hun balkons en woonkamers na.