19 juni 2024

Keramische tegels kopen: welk soort kies je?

Keramische tegels hebben een mooie uitstraling en behoeven niet veel onderhoud. Wil je keramische tegels kopen om je vloer mee te leggen? Ga dan eerst eens op onderzoek uit naar de verschillende soorten keramische tegels. In dit artikel leggen we je hier alvast wat meer over uit.

Terracotta

Het meest bekende soort keramische tegels is terracotta. Dit kan zowel binnen- als buitenshuis worden gebruikt. Ze zijn voornamelijk verkrijgbaar in bruine tinten, ook al zijn ze soms ook in een grijze, roze of geelachtige tint te verkrijgen.

Cementtegels

Cementtegels hebben een laag van cement en een laag met een motief. Ze zijn in heel veel verschillende motieven te verkrijgen. Hiermee kun je je vloer een aparte stijl geven.

Grestegels

Grestegels lijken veel op terracotta tegels en kunnen ook buiten worden gelegd. Op de glazuurlaag kunnen motieven worden aangebracht of de tegel kan op deze manier mat of glanzend worden afgewerkt.

Porcellanato

Porcellanato tegels worden gemaakt door aarde en klei te combineren. Hierdoor wordt de kleur bepaald. Door te polijsten of een laag email aan te brengen kunnen de tegels echter ook een andere kleur krijgen.