19 juni 2024

Mijn huis binnen verven

Je hebt ervoor gekozen om zelf aan de slag te gaan met het schilderwerk van je huis. Dat kan inderdaad makkelijk als dit niet al te veel geks is of er is een andere reden voor. Het is in dit geval wel handig om te weten wat je nodig hebt om het zo netjes mogelijk gedaan te krijgen. Je wilt natuur dadelijk niet dat je tv zit te kijken en naar een muur kijken waar je toch niet zo blij van wordt. Nee, met de hulp van een paar kleine pointers geven we je een beetje een beeld van waar je op moet letten met schilderen zodat u dadelijk uw beton cire kleuren kunt uitkiezen en ervoor kan gaan.

Wat heb je nodig?

Als eerste willen we je graag meegeven dat het belangrijk is om de ruimte waar je gaat schilderen stofvrij te maken. Hiermee voorkom je dat de stof die in de lucht hangt op de natte verf terecht komt. Dek je meubels goed af zodat er geen verf op komt en zet deze aan de kant zodat je tijdens het schilderen vrij kunt bewegen door de ruimte. Je moet niet hebben dat je struikelt over je eigen stoelen en al je mooie kalkverf of betonlook verf omvalt. Daarna is het belangrijk om de muren en andere stukken die je wilt schilderen goed schoon te maken en te ontvetten. Hierna is het tijd om alles af te tapen.

Tips

Verder is het handig om altijd genoeg verf van tevoren in huis te halen. Als je er niet zeker van bent dat je genoeg hebt is het toch handig om beter te veel dan te weinig te hebben. Zo blijf je goed voorbereid. Ook is het handig om water of terpentine bij de hand te hebben met doekjes in het geval van vlekken. Let bij het beginnen ook erop dat je genoeg kwasten en rollers in verschillende maten hebt om mee te werken. Voor de kleine en grote delen van het schilderwerk.