23 juni 2024
Secretaresse

Secretaresse

Met een opleiding tot secretaresse kun je in 45 weken tijd een diploma behalen op mbo 3 niveau. Je kunt deze opleiding tot secretaresse volgen zonder elke dag naar school te hoeven. Je hebt één keer in de week een les van 3 uur in een klassikale setting. Hier leer je alles wat je nodig hebt in een functie als secretaresse. Naast je lessen zul je huiswerk moeten maken, maar je behaalt dan wel na 13 maanden je diploma. Deze opleiding secretaresse heeft een slagingspercentage van meer dan 90% en kun je overal in Nederland volgen.

Twee diploma’s halen

Er zijn lessen in de ochtend van 9 tot 12 uur of in de avond van 7 tot 10 uur. Afhankelijk van de leslocatie die jij kiest zijn die lessen op een bepaalde dag in de week. Je wordt opgeleid tot secretaresse, maar in de eerste weken word je opgeleid tot administratief medewerker. Dat zijn de eerste 30 weken. Deze periode sluit je ook af met een examen. Wanneer je het examen haalt, ontvang je een diploma. Aan het eind van de opleiding tot secretaresse heb je dus twee diploma’s op zak. Eén voor administratief medewerker en één voor secretaresse. 

Secretaresse

De onderdelen van de opleiding

De laatste 15 weken wordt gefocust op de opleiding secretaresse. Er worden drie onderdelen behandeld in die weken. Allereest zakelijk Nederlands. Het gaat hier om spelling en stijl en hoe je de juiste correspondentie doet. Daarna wordt ook zakelijk Engels behandeld, dat zich voornamelijk op zakelijke gesprekken en correspondentie in het Engels richt. Tot slot wordt er tijd besteed aan effectief en efficiënt notuleren, dus goed en snel notuleren. Bekijk deze pagina voor jouw opties om secretaresse of secretaris te worden.