19 juni 2024
Remschijven Opel

Wanneer zijn de remschijven van je Opel aan vervanging toe?

Een auto is een handig voertuig maar kan ook ongelukken veroorzaken. Het is niet voor niks dat we allemaal een uitvoerig rijbewijs dienen te halen voor we erin mogen rijden. De auto bestaat bovendien uit veel ingewikkelde onderdelen die allen soms aan vervanging toe zijn. De remschijven van Opel of ander merk auto zullen niet als eerste aan de beurt zijn. Echter, wanneer de remschijven aan vervanging toe zijn dan is het verstandig om hier direct iets aan te laten doen. 

De werking van de remmen

Het remsysteem van een auto is zeer belangrijk. Niet goed kunnen remmen kan immers voor ongelukken zorgen. Het is dan ook een belangrijk onderdeel van de APK en het is in alle situaties af te raden om de weg op te gaan met een niet functionerend remsysteem. De remmen in een auto bestaan uit verschillende onderdelen:

  • de remschijf
  • de remklauw
  • remblokjes
  • een remslang
  • de wielremcilinder

Zijn deze termen jou grotendeels onbekend? Dat is niet gek, want je kunt dit niet bepaald algemene kennis noemen. Ga voor het vervangen van één van deze onderdelen dan ook altijd naar een professional. Het kan echter wel goed zijn om te herkennen wanneer er een probleem is en je dus naar de garage moet.

Remschijven Opel

Problemen met je remsysteem herkennen

Er zijn een aantal manieren waarop je kunt ontdekken dat er iets niet goed is met je remmen. Allereerst kan dit natuurlijk zijn omdat je simpelweg niet meer goed kunt remmen. Het kan echter ook zo zijn dat de rem wel lijkt te werken maar dat je remweg langer is. In dit geval is er vaak slijtage te vinden tussen de remschijven en remblokken. Je remblokken zijn vaker aan vervanging toe, maar remschijven vervangen is vaak iets duurder. Het is ook een ingewikkelde klus.