24 juni 2024
snowboard-kopen

Wat moet ik kopen voordat ik ga snowboarden?

Wanneer je gaat snowboarden is het belangrijk dat je de juiste spullen hebt gekocht en deze meeneemt. Het is vanzelfsprekend dat je je warm aankleedt op het moment dat je gat snowboarden, dus is thermokleding een belangrijk vereiste. Ook is het handig om meerdere lagen aan te trekken, aangezien het erg koud kan zijn op de piste. Maar wat heb je verder nog meer nodig naast warme kleding als je gaat snowboarden? Denk bijvoorbeeld aan een snowboard bril, maar je gaat ook snowboard schoenen kopen. Hier zul je verder lezen wat de beste opties zijn.

De beste snowboard bril

Een snowboard kopen is niet het enige wat je moet doen. In de bergen is het van belang om een snowboard bril te dragen, aangezien de zon heel erg fel kan zijn, of je ziet juist alleen maar wit. Je wilt dus een goed zicht hebben, zodat er niks mis kan gaan. Voor elke weersomstandigheid is er een andere lens die daar speciaal voor geschikt is. Van 3-8% VLT voor zeer zonnige omstandigheden tot 44-80% VLT voor meer bewolkte omstandigheden. De VLT heeft te maken met hoeveel licht de lens doorlaat.  Wanneer er veel licht is, is dit percentage dus lager dan wanneer er minder licht naar binnen zou kunnen dringen.

Welke snowboard schoenen?

Je snowboard schoenen zijn zeer belangrijk als het gaat om de uitrusting. Het hangt er van af of je een beginnende of wat al meer gevorderde snowboarder bent, wat voor schoenen je zult gaan moeten kiezen. Wanneer je een beginner bent, is het belangrijk dat je comfortabele schoenen hebt, zodat je alle ruimte hebt om te leren. Deze schoenen hebben vaak verstelbare veters en zijn van zichzelf flexibel. Dit zorgt ervoor dat het makkelijker is om te bewegen. Als je gevorderd bent, is het handiger om een stijve snowboardschoen te hebben. Dit is meer beschermend dan flexibele schoenen als je wat agressiever en sneller van de bergen wilt afglijden. Het biedt voldoende support, maar is wel nog comfortabel genoeg om in te bewegen.