19 juni 2024
Lening informatie

Zakelijk handelen zonder risico

Bij het nemen van beslissingen op zakelijk vlak is het van belang om te beschikken over lening informatie van de relaties. Het is om het even of dat klanten zijn of bedrijven waarmee samen projecten worden opgezet. Je kunt alleen zaken doen als de partners en klanten in staat zijn om hun financiële verplichtingen na te komen. Anders kun je daar als bedrijf zelf door in de problemen komen. Een goede manier om er achter te komen of je partners voldoende financiële armslag hebben is kredietinformatie op te vragen.

Betalingsmoraal

Bij zakelijke relaties gaat het naast lening informatie ook om de betalingsmoraal. Er zijn bedrijven die er alles aan doen om rekeningen zo lang mogelijk te laten liggen, meestal vanwege voordelen met betrekking tot de rente. Pas na een eerste of tweede herinnering wordt er geld overgemaakt. Ook zijn er zakelijke relaties, die het betalen van facturen tot het uiterste uitstellen. Deze relaties veroorzaken stress en overlast. Je kunt het beste proberen om het zakendoen met dergelijke relaties tot een minimum te beperken.

Lening informatie

Wees gewaarschuwd

Het is vrij eenvoudig om te achterhalen wat de financiële positie is van toekomstige klanten en zakelijke relaties door lening informatie op te vragen. Dat kan door een kredietcheck uit te laten voeren. Dat kan bij financieel dienstverlener CBMK. Er is keus uit twee varianten van de kredietcheck. De eerste kun je als bedrijf zelf online doen. Wie een relatie diepgaand en discreet wil laten scannen schakelt de specialisten van CBMK in voor een uitgebreide controle.