24 juni 2024
zonnepanelen

Zelf zonnepanelen leggen? Volg deze tips

Het kan een goed idee zijn om zelf je zonnepanelen Doetinchem op het dak te leggen, zeker als je op zich wel handig bent. Hiermee kun je heel wat kosten besparen. Maar hoe doe je dit nu zo goed en efficiënt mogelijk? Wij geven je een aantal tips in dit artikel.

zonnepanelen

Tip 1: Leg de panelen in één richting

Je wilt natuurlijk niet dat je dak eruit komt te zien als één grote chaos. Het valt dan ook extra op dat er zonnepanelen op je dak liggen en veel mensen vinden dat niet mooi. Om chaos te voorkomen is het aan te raden om alle zonnepanelen in één richting te leggen, dus liggend of staand. Hiervoor kun je het beste van tevoren een legplan maken, zodat je weet welke richting voor maximaal gebruik van de ruimte op jouw dak het meest optimaal is.

Tip 2: Plaats ook panelen op schaduwplekken

Wil je optimaal gebruikmaken van de ruimte op het dak en zoveel mogelijk stroom opwekken? Dan kun je ervoor kiezen om ook zonnepanelen op schaduwplekken te plaatsen. De panelen die hier liggen leveren wel een stuk minder stroom, maar ze leveren in ieder geval wel degelijk stroom. Belangrijk hierbij is dat deze panelen hun eigen omvormer krijgen, anders verlagen ze de opbrengst van de andere zonnepanelen.