19 juni 2024

Zorg voor een veilige werkomgeving

Als Nederlander wil jij je overal veilig voelen. Niet alleen thuis, maar zeker ook op je werk. De meeste Nederlanders brengen een groot deel van hun tijd namelijk door op de werkvloer. Heb jij verschillende medewerkers in dienst? Dan is het als werkgever jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat personeel zich ook veilig voelt op het werk. Dit kun je realiseren door je medewerkers op te leiden. Veiligheidstrainingen van G4S zijn in dat geval een goede oplossing. Gedurende deze trainingen leren personeelsleden namelijk hoe zij moeten handelen in bepaalde situaties. Met behulp van veiligheidstrainingen draag jij bij aan een veilige werkomgeving voor jouw personeel.Verschillende soorten veiligheidstrainingen
Vandaag de dag zijn er verschillende soorten veiligheidstrainingen die bedrijven kunnen volgen. De twee belangrijkste trainingen zijn BHV en EHBO. Bij een cursus bedrijfshulpverlening (BHV) leren medewerkers hoe zij moeten handelen in een bepaalde situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een brand of ander gevaar. Bij de BHV-cursus van G4S worden levensreddende handelingen geoefend en leren cursisten alarmeren, ontruimen en communiceren. 
Bij de EHBO-cursus van G4S leren cursisten wat zij moeten doen wanneer er mensen gewond zijn geraakt op de werkvloer. Er is aandacht voor vitale functies, divers letsel en verband- en hulpmiddelen. Uiteraard worden er ook levensreddende handelingen geoefend. Op deze manier weten medewerkers hoe zij hun collega’s moeten redden. Mocht het inderdaad ooit zo ver komen binnen jouw bedrijf, dan weten medewerkers dankzij een veiligheidstraining precies hoe zij moeten handelen. En daarmee kunnen maar zo levens gered worden! Een veiligheidstraining van G4S is dus onmisbaar voor ieder bedrijf.