19 juni 2024

Caravan transporteren met dieplader

Een caravan transporteren door middel van dieplader transport is zeer eenvoudig. Wil je bijvoorbeeld je caravan ergens af laten leveren of wil je binnenkort op vakantie maar heb je geen zin om je caravan zelf te moeten vervoeren? Dan is dieplader transport de beste oplossing om je caravan te krijgen waar jij hem wilt hebben. Er zijn over het algemeen 2 opties om je caravan te vervoeren, waarvan dieplader transport een optie is. De andere optie is transport door slepen, dit is wanneer je de caravan meeneemt bijvoorbeeld achter je auto.

Caravan transport met dieplader

Een caravan transporteren met een dieplader kan met verschillende soorten diepladers. De meest gebruikte diepladers voor het vervoeren van caravans zijn: een dieplader, een semi dieplader of een eurodieplader. Welke soort dieplader gebruikt gaat worden, is afhankelijk van het type caravan, het formaat van de caravan en het gewicht van de caravan. Het is met dit transport typen ook mogelijk om een stacaravan of een woonwagen te laten transporteren. Het is voor het transportbedrijf erg belangrijk om alle informatie over de caravan te weten. Weet een bedrijf bijvoorbeeld de afmetingen niet, het type caravan niet of het gewicht van de caravan niet, dan is het erg lastig om te kiezen welke soort dieplader er gebruikt moet worden voor het transport.

Caravan transport door slepen

Een caravan kan ook getransporteerd worden door te slepen. Wil je een caravan zelf achter je auto vervoeren en heb je een rijbewijs B? Dan zijn er verschillende regels over hoeveel gewicht en wat voor type aanhanger je achter je auto mag gebruiken. Met een normaal rijbewijs B mag je bijvoorbeeld maximaal een massa van 750 kilo achter je auto hebben hangen. Deze massa is het laadvermogen + het lege gewicht van de aanhanger/caravan. Om een zwaardere aanhanger/caravan te vervoeren dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs B+. Met een B+ rijbewijs mag je een massa van 4.250 kilo vervoeren.