19 juni 2024
wattenschijfjes

Tips voor een goed resultaat na een luier verschonen!

De luier verschonen van een baby is een taak waar je als ouder een hele dag zoet mee bent, aangezien een baby meerdere keren per dag de luier verschoond moet hebben. Wattenschijfjes zijn best handig. Nu is een luier verschonen zelf geen rocket science, maar er zijn wel wat dingen om rekening mee te houden om het voor zowel de ouder en baby makkelijk te maken.

wattenschijfjes

Ten eerste is het altijd belangrijk om te zorgen voor schone handen bij het verschonen, om hygiënische redenen natuurlijk. Buiten dat is een warme plek essentieel, zodat de baby het niet te koud krijgt. Zorg voor een goede plek om de baby te verschonen, een zachte ondergrond zoals een handdoek of een verschoonkussen werken het beste.

Een hele goede tip is om je ogen niet van de baby af te nemen tijdens het verschonen. Zorg dat alle spullen al klaarliggen voordat je de baby neerlegt op het verschoningskussen. Ze kunnen een verkeerde beweging maken en dan van het kussen afrollen zichzelf pijn doen.

Dan nu de benodigdheden voor het verschonen. De belangrijkste spullen voor het verschonen van een luier zijn: het verschoonkussen, luiers, billendoekjes, eventueel zalf en schone kleertjes. Zoals net al genoemd, moeten deze dingen dus al klaarliggen voor het verschonen.

Verder zijn er ook nog tips voor het afvegen. Belangrijk om te onthouden is dat je altijd van voor naar achter moet vegen en iedere keer een schoon doekje moet gebruiken. Heb je een jongetje gekregen? Zorg dan voor bescherming, jongetjes willen nog wel eens plassen onder het verschonen en je wil dan niet geraakt worden.

Na het schoonmaken van de billetjes is het een goed idee om die te verzorgen met een zalf. De zalf zorgt ervoor dat de irritatie verminderd wordt en heeft een beschermende werking. Dit kun je aanbrengen met je vingers of als je schone handen wilt behouden, gebruik dan een wattenschijfje. Bij gebruik van wattenschijfjes breng de zalf aan op het schijfje en dep dan voorzichtig op de billetjes van de baby.