19 juni 2024
herfst

3 tips voor een heerlijke herfst

De bladeren beginnen weer van de bomen te vallen en het weer wordt steeds onstuimiger: de herfst is deze week officieel van start gegaan. Dit betekent helaas dat de periode van lange zwoele zomeravond tot een eind is gekomen en dat je weer vaker binnen moet gaan zitten. Gelukkig heeft de herfst ook zijn voordelen! Zo kun je weer heerlijk op de bank kruipen met een grote kop thee en een dekentje en kun je je dikke truien weer uit de kast halen. In dit artikel lees je hoe je de herfst overleeft en deze periode voor jezelf zo leuk mogelijk kan maken.

Gezelligheid

Maak het lekker gezellig in huis. Niks is fijner dan knus en warm op de bank zitten terwijl het buiten stormt en regent. Koop mooi (geur)kaarsen en wees creatief in het decoreren van je huis. Je kunt eindeloos variëren met kaarsen en zo maak je je huis eigen en extra gezellig. Ook kun je ervoor kiezen om nieuwe kussentjes op de bank te leggen om je woonkamer een nieuwe look te geven. De herfst is de ideale periode om met je geliefden te cocoonen op de bank en Netflix te kijken. Maak hier dus vooral gebruik van!

Houtkachel

In de herfst en winter is het heerlijk om lekker warm bij de houtkachel te zitten. Niet iedereen heeft de luxe om een houtkachel in huis te hebben, maar je kunt natuurlijk altijd buiten een vuurtje maken met wat hout in een vuurkorf. Om een lekker vuurtje te stoken heb je natuurlijk hout nodig. Met een houtklover splits je hout in kleine stukken zodat je deze gemakkelijk kunt gebruiken bij het maken van vuur. Met een houtkloofmachine bespaar je veel tijd en energie in vergelijking met een bijl. In de landbouwwinkel vindt je verschillende soorten houtklovers die geschikt zijn om hout mee te kloven.

Wandelen

Persoonlijk vind ik de natuur op z’n mooist in de herfst. De bladeren kleuren langzaam in prachtige oranje en bruin tinten en je ziet het landschap met de dag veranderen. Heb je een hond? Neem je hond op een mooie herfstdag mee naar het bos en maak een lange boswandeling. Dit zal je hond gegarandeerd geweldig vinden en zo doe je zelf ook wat aan lichaamsbeweging tijdens de herfst. Kijk eens goed om je heen en ervaar de schoonheid van de natuur. De herfst is zeker zo erg nog niet!