25 juli 2024
Bureaus

Bureaus zijn een belangrijk onderdeel van je bedrijf

Want ook al zit je bijna de hele dag op de tractor, je administratie zal toch gedaan moeten worden. En dus kun je maar beter zorgen dat je daar een goede plek voor hebt. Bureaus en bureaustoelen kun je in een aparte ruimte plaatsen, een werkkamer of een kantoortje, zo zijn ze uit het zicht. Als je de administratie altijd aan de keukentafel doet, ga je die op een gegeven moment associëren met werk. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. De keukentafel is voor lekker eten en gezellige gesprekken, zeker niet (altijd) voor de administratie.

Bureaus

Kies je werkplek verstandig

Zeker wanneer je gewend bent om veel buiten te werken, kan een werkplek binnen erg benauwend aanvoelen. Zorg er daarom voor dat je je bureaus voor het raam zet, met uitzicht naar buiten. Je geeft jezelf dan extra ruimte door naar buiten te kunnen kijken. Zorg ook dat je bureau niet te vol staat met allerlei dingetjes. Ook stapels papieren en folders op een hoek van je bureau kunnen je tegenhouden om even goed door te werken. Kies je plek, als je de mogelijkheid hebt, ook zo dat je geen last hebt van de andere aanwezigen in huis. Is jouw werkplek ook de speelkamer van de kinderen? Dan kan ik je nu al vertellen dat je niet al je werk gedaan krijgt. Hoe mooi en ruim je bureaus ook zijn.

Kies die bureaus die bij je passen

Natuurlijk wil je het liefst dat je hele huis er prachtig uit ziet, maar een bureau moet gewoon goed zijn. Jij moet er fijn kunnen werken. Zeker wanneer je meerdere bureaus bij elkaar zet, is het van belang dat je kiest voor bureaus die (enigszins) bij elkaar passen. Maar hou er rekening mee dat iedereen die gaat zitten werken een andere voorkeur heeft. Zo staat mijn bureau de helft van de tijd omhoog, zodat ik staand kan werken. Terwijl het bureau van mijn zakenpartner zo laag staat, dat hij er bijna bij kan gaan liggen. Kies je bureaus dus verstandig. Meer op mogelijkheden dan op uiterlijk.

Bureaus kiezen voor in je kantoortuin

Heb je personeel in dienst en wil je ze laten werken in een kantoortuin met flexplekken? Dan is er weer iets anders aan de hand. Het is dan van belang dat iedere werknemer het bureau en de stoel zo kan instellen zoals bij hem past. En aan het eind van de dag staat alles weer op neutraal. Klaar voor de volgende werknemer die er aan gaat werken.