19 juni 2024

Huren vaak aantrekkelijker dan kopen

Wanneer u bouwmaterieel nodig hebt denkt u al snel aan het kopen ervan. Hiervoor wordt het internet afgestruind, documentatie wordt aangevraagd, leveranciers en beurzen worden druk bezocht. Maar heeft u ook al nagedacht over het huren ervan? Hierdoor betaalt u alleen voor de tijd dat u het bouwmaterieel gebruikt. Grote aanbieders garanderen vaak dat de meest uiteenlopende producten altijd beschikbaar zullen zijn. We hebben een kijkje genomen op de website van www.adrighem.com. Deze aanbieder heeft een groot uiteenlopend aanbod van: hoogwerkers, kranen, grondverzet machines, machines voor materiaal afhandeling, transport en constructie machines.

Alles op een bouwplaats van materieel tot gereedschap is niet alleen te koop, maar vaak ook te huur. Vooral tijdens de crisis zijn bouwbedrijven meer machines gaan huren. Doordat veel bedrijven een gebrek hadden aan liquide middelen. Het huren van materieel maakt u echter ook flexibeler. Huren garandeert een ondernemer dat hij kan beschikken over een specifieke machine wanneer het nodig is. Het in bezit hebben van een eigen machine kost geld wanneer er geen werk is.

Beschikbaar binnen 24 uur 

Het idee dat gekocht materieel altijd beschikbaar is en gehuurd materieel niet, is achterhaald. Wanneer een aannemer naar een verhuurpunten gaat dan is het gevraagde product direct of uiterlijk de volgende dag beschikbaar. Met een centraal computersysteem houden verhuurders bij welke machines in welk filiaal voorradig zijn. 

Wanneer kopen of huren?

Bepalen of u gaat kopen of huren is afhankelijk van een paar aspecten. Denk hierbij aan de haalbare bezettingsgraad. Maar ook de mogelijkheden tot instandhouding van het materieel in uw organisatie. 

Ook belangrijk is het beheren van de machines. Kan iemand binnen de onderneming het beheer hiervan als taak opnemen. Of moet er extra personeel ingeschakeld worden om de klus te klaren. 

Vergeet niet om te kijken naar de regio waarin gewerkt wordt. Wordt er landelijk gewerkt, dan kan het erg onhandig zijn om machines, steigers en dergelijke mee te slepen voor korte termijn. Verhuurbedrijven zoals Adrighem kunnen het transport verzorgen, dus heeft u geen zorgen over opslag en vervoer.