19 juni 2024

Tuinmeubels van pallets maken

Ben je opzoek naar meubels voor in de tuin? De leukste tuinmeubels maak je zelf van pallets! Pallets heb je in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van de maat kan de prijs variëren  tussen de €4 en €12. Voor niet veel geld heb je dus al een leuke en hippe tuinmeubels. Pallets kopen kan gewoon online, dan worden ze bij jou thuis afgeleverd en kan je zo aan de slag. Maar wat kan je precies allemaal maken van pallets en hoe doe je dat? Dat vertel ik je in deze blog. 

Lounge set

Hoe leuk is het om in de zomer te kunnen chillen op je eigen gemaakte lounge set? Een loungeset van pallets is zo gemaakt. Er zijn ook niet veel materialen nodig om de pallet in elkaar te kunnen zetten. Voor de loungeset heb je nodig: 11 pallets, een boor, schroeven, zaag, schuurpapier, verf en lak. 

Als je niet gelijke pallets hebt, dan moet je deze eerst nog op maat zagen. Maar wanneer je online pallets gaat bestellen, dan is het wel zo handig om gelijk al dezelfde maat te kopen. Dit scheelt je veel zaagwerk. Om te beginnen plaats je twee pallets naast elkaar en creëer je vervolgens een hoek door de derde te plaatsen. Daarna plaats je op deze drie pallets een extra laag pallets. Deze kun je aan elkaar vast maken. Daarna plaats je pallets verticaal aan de achterzijde en aan de hoeken die kunnen dienen als armleuning. Deze kun je ook weer aan elkaar vast boren. De loungeset staat zo goed als. Nu kun je de loungeset gaan schuren. Als laatste stap kun je ervoor kiezen om de loungeset een leuke kleur te verven en een laklaag aan te brengen als bescherming.

Je kunt ervoor kiezen om de kussens ook zelf te maken of deze kun je voor en niet al te dure prijs laten maken. Het leuke hieraan is dat je ook echt uit alle stoffen kunt kiezen wat je maar kunt bedenken. 

Bijpassende tafel

Een bijzettafel is nog eenvoudiger om te maken. Zaag de pallets op maat en schroef ze vervolgens aan elkaar. Daarna kun je ze weer schuren en dezelfde kleur verven als de lounge set. 

Plantenbak 

Ook kun je een gave plantenbak maken van pallets. Hier heb je alleen maar 1 pallet voor nodig, worteldoek, nietmachine en verf en lak. Begin met het schuren van de pallets. Dan kun je ervoor kiezen om de pallet weer te verven. Vervolgens kun je het worteldoek vast nieten aan de voor en achterkant van de pallet. Hier komt namelijk de potgrond in. Daarna moet je de randen goed dichtmaken zodat er niets meer uit kan vallen. Daarna kun je de pallet met planten vullen.