22 juni 2024

Wat is massief eiken hout

Eikenhout is een hardhoutsoort die is afgeleid van de eik afkomstig uit het noordelijk halfrond. Eik wordt al duizenden jaren gebruikt als hardhouten hout, maar het duurt tot 150 jaar voordat het hout van een eikenboom kan worden gebruikt voor de bouw. Moderne toepassingen voor eikenhout zijn onder meer: meubels, vloeren, wijnvaten en buitenprojecten. Eikenhout is buitengewoon sterk, zwaar en duurzaam met een aantrekkelijke lichte kleur en een prominente nerf. Eiken panelen op maat worden als massief hout beschouwd. Het beste voorbeeld zijn bouwbalken of houten planken. Ze bestaan ​​uit een natuurlijk gegroeid, doorlopend stuk hout. De hoogwaardige stukken hout hebben geen gebreken zoals knoesten of barsten.
Deze panelen kan je op jouw gewenste maat laten zagen en thuis laten leveren.

Zijn eiken panelen op maat automatisch ecologisch verantwoord?

Hout is niet altijd automatisch duurzaam en ecologisch verantwoord. Let daarom bij het kopen van hout altijd op de volgende punten:

  • Het hout moet in ieder geval Europa komen en het FSC- of PEFC-keurmerk voor duurzame bosbouw dragen.
  • De oppervlakken mogen alleen worden behandeld met natuurlijke materialen zoals oliën of was.
  • De transportroutes van de fabrikant naar de klant dienen zo kort mogelijk te zijn.
  • m de schoonheid en duurzaamheid van uw eikenproducten te behouden, moeten de Eiken panelen op maat regelmatig worden geolied – een voedselveilige minerale olie

Waarom kiezen voor eiken panelen op maat?

Laat je hout is een (online) speciaalzaak op maat zagen. Dit bespaart je een hoop tijd en wellicht heb je thuis niet de juiste zaagmachines. Bovendien betaal je enkel het gevraagde hout. Je hebt geen afvalen houtverspilling.
Eens de eiken panelen op maat zijn thuisgeleverd, kan je meteen aan de slag. Je maakt het dus makkelijk en mooi voor jezelf zodat je al je energie in het uiteindelijke project kan stoppen.